OPLEIDINGEN
OPLEIDING WMO CONSULENTSCIOPENG biedt de opleiding Wmo consulent alsmede verdiepingscursussen binnen de Wmo. Je kunt bij ons terecht voor een complete opleiding Wmo consulent, een proeve van bekwaamheid, een cursus actualiteiten, cursus Wmo en psychiatrie, Wmo en woonvoorzieningen en vele andere cursussen. Klassikaal én e-learning behoren tot de opties. SCIOPENG stoomt je van A tot Z klaar om aan de slag te gaan in de praktijk. Onze opleidingen en cursussen zijn alom bekend en geprezen binnen het sociaal domein.


Opleidingen Wmo


Opleiding Wmo consulent

Opleiding Wmo

Verdiepingscursussen Wmo

Verdiepingscursussen Wmo

Opleiding Wmo

Iedere cursus en opleiding Wmo die wij aanbieden wordt gegeven door een vakbekwame docent die werkzaam is (geweest) in de praktijk. Onze docenten zijn op de hoogte van de actualiteiten en echte specialisten in hun vak. De opleiding Wmo waar wij het meest om bekend staan is die van Wmo consulent. Dit komt omdat wij onze studenten en cursisten breed opleiden en praktijkgericht leren aanbieden. De opleiding Wmo die wij aanbieden is geschikt voor zowel een beginnend/startend consulent als voor iemand die zich wil laten omscholen. Ook incompany training behoort tot de mogelijkheden.

Wmo consulent
De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 streeft ernaar om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Hierbij wordt de eigen kracht van de cliënt ingezet zodat er zo min mogelijk hulp van buitenaf nodig is. Pas als de cliënt niet in staat is om op eigen kracht of met hulp van de omgeving zich te redden, komen maatwerkvoorzieningen om de hoek kijken. Het is de taak van de Wmo Consulent om te bepalen of een dergelijke maatwerkvoorziening toegewezen moet worden of niet. De Wmo consulent adviseert hierbij gemeenten. Onder andere de volgende opleidingen sluiten aan op de functie van Wmo consulent: Bewegingsagoog, Fysiotherapie, Ergotherapie, Toegepaste Psychologie, Sociaal Juridische Dienstverlening. Met één van de voorgaande opleidingen als basis kun je bij SCIOPENG uitstekend geschoold worden tot Wmo Consulent. Wij leiden je breed op en zijn betrokken bij het gehele proces. Wil je weten of jouw vooropleiding aansluit op de opleiding Wmo die je wil gaan volgen? Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs.

Bel of mail gerust voor meer informatie over onze opleidingen en cursussen!
T 030 – 7670016
E cursussen@sciopeng.nl of gebruik het contactformulier

Download hier ons complete opleidingsaanbod.


 

                       © Copyright sciopeng.nl