Opleiding Wmo consulent (Klassikaal)


  • Inleiding
  • Programma
  • Data
  • Advies
  • Inschrijven

Als Wmo consulent wordt er veel van je gevraagd: je moet heel wat kennis en vaardigheden hebben om je vak goed te kunnen uitoefenen. En dat in een steeds veranderende omgeving. Als je nieuw bent in het vak, je gaat herintreden of je krijgt de Wmo als nieuw aandachtsgebied, dan is deze gedegen, praktijkgerichte opleiding een interessante optie. Deze flexibele opleiding bestaat uit vier modules die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Afhankelijk van je voorkennis, je behoefte en het moment dat je wilt starten, kies je die modules die bij je passen. Wel zo efficiënt.

Wie ben je?
Wil je je om- of bijscholen tot Wmo consulent? Ga je weer herintreden in de Wmo? Dan is deze opleiding zeer geschikt. Voorwaarde voor deelname is dat je een relevante mbo-4 of hbo-opleiding hebt.

Werkwijze
Je kunt je per module inschrijven of voor de gehele opleiding. Bepaal zelf wat jij nodig hebt om Wmo consulent te worden. Je kunt bij iedere module starten.

Klassikaal
De opleiding bestaat uit 4 modules. Aansluitend heb je de optie om je in te schrijven voor de Proeve van Bekwaamheid. In de klassikale cursus krijg je les met Wmo consulenten van andere gemeenten. Je deelt kennis en ervaringen, wat erg leerzaam is.

Gaat je voorkeur uit om de opleiding grotendeels via e-learning te volgen klik dan hier.

Omvang
Module 1 = 2 lesdagen + 2 uur (zelfstudie)
Module 2 = 3 lesdagen + 4 uur (zelfstudie)
Module 3 = 3 lesdagen + 6 uur (zelfstudie)

Module 4 = 2 lesdagen + 2 uur (zelfstudie)
Module 5 = Proeve van Bekwaamheid (optioneel)

Certificaat
Je ontvangt een certificaat indien je 80% van de lessen aanwezig bent geweest.

Kosten
De kosten voor de opleiding zijn: € 3.147,-. Deze prijs is exclusief de proeve van bekwaamheid en inclusief 10% korting.
De Proeve van Bekwaamheid bedraagt € 395,-. Bij het volgen van de gehele opleiding ontvang je 10% korting.